Companii

Pandemia a schimbat şi chiria. „O piaţă unde puterea era concentrată în mâna proprietarului a devenit una controlată de chiriaş. E o veste bună. De prea multe ori proprietarii profitau de valul ridicat de solicitări pentru a închiria apartamente în stare deplorabilă“

ANALIZĂ

Pandemia a schimbat şi chiria. „O piaţă unde puterea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.03.2021, 09:00 3268

Daniel Crainic, Imobiliare.ro: Brusc, apartamentele care se închiriau în câteva zile sau chiar ore au început să stea în piaţă săptămâni întregi, uneori mai mult. Am constatat prin urmare şi o scădere a preţurilor, de aproximativ 20-30%, în funcţie de oraş.

Numărul mai mic de persoane aflate în căutare de chirie, coroborat cu o ofertă mare de apartamente destinate acestui scop a înclinat balanţa în ultimul an în favoarea chiriaşilor, care se văd acum în postura de a avea de unde alege şi de a putea ridica standardele, este concluzia consultanţilor imobiliari.

„Raportul de forţă pe această piaţă s-a schimbat brusc la 180 de grade. O piaţă unde puterea era concentrată în mâna proprie­ta­rului a devenit una controlată de chiriaş. Nu doar că acesta din urmă are acum o ofertă generoasă de unde să aleagă, dar poate negocia şi emite pretenţii referitoare la contract, preţ, dotări. Apartamentele în care proprietarii nu au investit nu mai reprezintă, în condiţiile actuale, un produs vandabil în această piaţă, pentru că oferta a crescut concomitent cu scăderea cererii“, spune Daniel Crainic, director de marketing al platformei Imobiliare.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO