Caută doar în titlu
Companii

Pandemia schimbă piaţa muncii: 80% dintre companii vor deconta testarea epidemiologică şi / sau vaccinarea.” Ne aflăm într-o perioadă de transformare pe piaţa muncii, iar legislaţia fiscală trebuie să ţină pasul”

Pandemia şi noua realitate de pe piaţa muncii au schimbat priorităţile companiilor în privinţa beneficiilor acordate angajaţilor, testarea epidemiologică şi/sau vaccinarea personalului ocupând acum primul loc în topul beneficiilor nou incluse în Codul Fiscal care vor fi acordate de către angajatorii din România, potrivit sondajului HR Barometru realizat de PwC România.

Pe locurile următoare în top se află sumele acordate pentru telemuncă în limita a 400 lei şi cele pentru educaţia timpurie a copiilor,

”Interesul angajatorilor pentru fiecare categorie de beneficii diferă în funcţie de profilul companiei şi de sectorul în care activează. Totuşi observăm că, în general, sunt mai puţin dispuşi să ofere beneficii dacă implementarea lor devine costisitoare sau complicată din punct de vedere procedural. Din acest motiv ar ajuta ca legiuitorii să simplifice procedurile şi să stimuleze cât mai multe companii să pună în practică facilităţile fiscale, întrucât ne aflăm într-o perioadă de transformare pe piaţa muncii, iar legislaţia fiscală trebuie să ţină pasul cu aceste schimbări”, Daniel Anghel, Partener, Liderul serviciilor fiscale şi juridice PwC România. 

Astfel, 80% dintre companii vor deconta testarea epidemiologică şi / sau vaccinare, 36% vor acorda sume în limita a 400 lei angajaţilor aflaţi în telemuncă, 30% sume pentru educaţia timpurie a copiilor, iar 16% vor deconta contravaloarea serviciilor turistice în limita anuală a unui câştig salarial mediu brut.

În ceea ce priveşte testarea şi/sau vaccinarea, toate companiile respondente din energie vor acorda acest beneficiu şi 89% dintre cele din sectorul produselor industriale şi farmaceutic/sănătate.

La polul opus se află companiile IT&C şi BPO. Dintre acestea, 43% iau în calcul acordarea acestui beneficiu. În schimb, angajaţii din IT/BPO vor beneficia de sumele pentru telemuncă, având în vedere că 71% dintre companiile din aceste domenii intenţionează să le acorde, urmate de cele din sectorul produselor industriale (44%) şi servicii financiare (33%).

Companiile de produse industriale conduc clasamentul în cazul sumelor acordate  pentru educaţia timpurie a copiilor (56%) şi a decontării serviciilor turistice în limita anuală a unui câştig salarial mediu brut (33%).

Ultimele locuri sunt ocupate de Retail/FMCG (19%) şi, respectiv, de serviciile financiare (11%).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.