Companii

Pandemia a „muşcat“ din vânzările de medicamente. Românii au cumpărat medicamente în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior. Creşteri timide la vânzări pentru piaţa medicamentelor în 2020, de doar 1,3%, faţă de double digit din anii anteriori

Pandemia a „muşcat“ din vânzările de medicamente....

Autor: Georgiana Mihalache

15.02.2021, 09:10 191

♦ Românii au cumpărat medicamente în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior, arată raportul Cegedim ♦ În ultimii ani, piaţa medicamentelor a crescut cu peste 10%, însă pandemia a ţinut pacienţii departe de farmacii.

Vânzările de medicamente în 2020 au crescut relativ puţin comparativ cu alţi ani, cu doar 1,3% faţă de 2019, până la puţin peste 18 mld. lei, arată raportul com­pa­niei de cercetare de piaţă Cegedim. În vo­lume, românii au fost constanţi de la an la an, consumând aceeaşi cantitate de me­di­ca­mente. Faţă de 2019, când creşterea pieţei medicamentelor în valoare era de aproape 11% faţă de anul anterior, în 2020 se vede o frânare a vânzărilor, contextul pan­demiei de COVID-19 ţinând pacienţii acasă.

Măsurile de restricţie în circulaţie, unele dure în lunile martie, aprilie şi jumătate din mai, urmate de interzicerea cursurilor în şcoli au dus la vânzări mai reduse de medicamente pentru că s-au diminuat astfel răcelile de sezon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO