Companii

Palma de Mallorca, destinaţia care atrage 10 milioane de turişti, pusă pe harta de zbor a Wizz Air

Palma de Mallorca, destinaţia care atrage 10 milioane de turişti, pusă pe harta de zbor a Wizz Air

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

02.12.2011, 00:00 2373

Palma de Mallorca, destinaţia de vacanţă care atrage 10 milioane de turişti anual, capitala regiunii autonome a Insulelor Baleare, este noul pariu pe care îl face compania aeriană low-cost Wizz Air. Din 23 iunie anul viitor ungurii de la Wizz Air vor introduce două zboruri pe săptămână spre această destinaţie din Bucureşti. Tarifele pornesc de la 266 de lei pe o singură călătorie, cu taxele incluse, potrivit oficialilor companiei.

Date cu privire la câţi români mergeau în vacanţă în Palma de Mallorca nu există, însă anual se organizau câteva zboruri charter spre această destinaţie de vacanţă. Wizz Air a ajuns de la 17.000 de pasageri transportaţi în 2006 în România la un trafic de 2,1 milioane de pasageri anul trecut şi aşteaptă 2,76 milioane de pasageri anul acesta.

Doar din şi spre Bucureşti compania estimează 1,5 milioane de pasageri anul acesta. Pe piaţa aeriană low-cost mai operează compania cu capital românesc Blue Air, controlată de Nelu Iordache, şi GermanWings, care are zboruri spre Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO