Companii

Palatul Bragadiru ar putea deveni ancora unui proiect imobiliar de pana la 150 mil. euro

16.04.2008, 15:08 76

Palatul Bragadiru, una dintre cele mai importante cladiri istorice din Capitala, va face parte dintr-un complex imobiliar a carui valoare ar putea fi cuprinsa intre 130 de milioane de euro si 150 de milioane de euro si care va include un hotel, birouri sau magazine.
"Am obtinut toate aprobarile pentru a dezvolta un proiect care include galerii comerciale, birouri, precum si o zona rezidentiala in regim hotelier. In momentul de fata suntem in discutii cu dezvoltatorii si vom lua o decizie in acest sens cel mai probabil in luna iunie", a spus John Vartolomei, directorul companiei Construct Finance Consulting, care adminstreaza Palatul Bragadiru. "Construct Finance Consulting a gandit proiectul imobiliar din jurul Palatului", a adaugat Vartolomei, care nu a dat insa detalii despre proiect.
Intreaga suprafata din jurul Palatului Bragadiru, situat pe calea Rahovei, este de 16.000 de metri patrati, in acest moment fiind functional doar un corp de 10.000 de metri patrati, Colosseum Ballroom, care functioneaza ca sala de evenimente.
Palatul Bragadiru a revenit mostenitorilor familiei Bragadiru in 2003, avand in acest moment opt mostenitori legali. Constructia a inceput in 1905, cladirea fiind gandita ca palat al culturii pentru angajatii Fabricii de bere Bragadiru.
Constructia Palatului, care include o sala de bal, o biblioteca, o popicarie, numeroase camere si magazine la parter, s-a incheiat in anul 1911.
Daca zona din jurul palatului a fost retrocedata mostenitorilor familiei Bragadiru, fabrica de bere nu a ajuns inca in proprietatea acestora.
Fabrica de bere Bragadiru a fost privatizata in 1998 si a intrat in faliment ulterior.
Atat cladirile istorice, cat si hotelurile vechi au intrat in ultima perioada in atentia dezvoltatorilor.
De exemplu, boutique hotelul de cinci stele din Capitala, Carol Parc Hotel, a avut la baza tot o casa veche. De asemenea, hotelul Grand Boulevard din Capitala va fi pus in functiune anul acesta, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, realizata de dezvoltatorul imobiliar Niro Investment. Un alt exemplu in acest sens este hotelul Rembrandt, o investitie de un milion de dolari realizata de trei oameni de afaceri olandezi in strada Smardan din centrul istoric pe structura unei cladiri vechi de 80 de ani. Totodata, hotelul Cismigiu de pe bulevardul Regina Elisabeta, care a fost achizitionat in 2004 de dezvoltatorul imobiliar Hercesa, va fi functional in 2010, in urma unei investitii de cinci milioane de euro. Finalizarea hotelului a fost amanata din cauza faptului ca mentinerea arhitecturii unei astfel de cladiri presupune o munca mult mai minutioasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO