Companii

(P) Terapia - urmează alţi 100 de ani de inovaţie în folosul sănătăţii oamenilor

(P) Terapia - urmează alţi 100 de ani de inovaţie în...

Autor: Publicitate

01.12.2021, 08:00 126

Anul 2021 a marcat cea de-a 100-a aniversare a Terapia - o companie SUN PHARMA, care îşi continuă parcursul spre inovaţie şi progres cu misiunea de a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

Forţa de a merge înainte. De la un mic laborator farmaceutic înfiinţat la Cluj-Napoca la cel mai mare producător de medicamente din România, aceasta este evoluţia Terapia, într-un secol de activitate. Succesul durabil al companiei Terapia reflectă preocuparea centrală de a pune ştiinţa, cercetarea şi inovaţia în slujba oamenilor, pentru a ajuta la prevenirea şi tratarea bolilor.

Cum arată drumul unei companii care inovează? Cu o istorie care începe în 1921, compania a aplicat întotdeauna cele mai avansate tehnologii pentru a dezvolta permanent produse inovatoare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ceea ce a dus la încredere şi siguranţă în produsele Terapia.

În prezent, Terapia este cea mai importantă companie de medicamente generice şi produse OTC din România, dar şi o prezenţă de referinţă în industria farmaceutică locală, prin investiţiile constante direcţionate către cercetare precum şi în capacităţi de producţie la cele mai moderne standarde la nivel european.

Progrese remarcabile în dezvoltarea de medicamente, timp de 100 de ani. De un secol, Terapia produce pe lângă branduri ultracunoscute (Faringosept®, Aspacardin® , Aspenter® sunt doar câteva exemple) şi produse noi (precum Hepiflor®, Fortifikat® sau gama Kebene®) care contribuie la sănătatea şi la starea de bine a oamenilor. Iar, astăzi, ca parte a grupului SUN PHARMA, Terapia oferă peste 300 de forme farmaceutice care acoperă o gamă largă de arii terapeutice. 

Compania nu a urmărit doar creşterea numărului de produse ci, întotdeauna a avut în vedere ca produsele să răspundă nevoilor actuale de sănătate ale pacienţilor şi consumatorilor. Astfel, din 1921 produsele Terapia au făcut o diferenţă în viata oamenilor, generaţie după generaţie.

Istoricul Terapia marcat de premiere. Terapia este şi unul dintre pionerii locali ai industriei farmaceutice, compania devenind primul deţinător al unui certificat de bună practică de fabricaţie emis în România, în anul 1999, dar şi primul producător farmaceutic local cu un centru propriu de studii clinice de bioechivalenţă, în 2002. Calitatea activităţilor Departamentului de Bioechivalenţă a fost confirmată, ulterior înfiinţării, de succesul inspecţiilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi Agenţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Terapia îşi dedică următorul secol de inovaţie în folosul oamenilor şi sănătăţii lor. În aceşti 100 de ani, Terapia a demonstrat că este un brand românesc puternic care se bazează pe capacitatea de a inova pentru de a ţine mereu pasul cu vremurile, având întotdeauna forţa de a merge înainte, îmbinând tradiţia, ştiinţa, cercetarea şi inovaţia pentru a descoperi noi tratamente pentru un viitor mai sănătos, angajament pe care compania îl va menţine cel puţin pentru alţi 100 de ani, ghidată de aceeaşi misiune: pentru oameni, pentru viaţă!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO