Companii

(P) Ideile de business ale tinerilor antreprenori, jurizate în Finala Future Makers

(P) Ideile de business ale tinerilor antreprenori,...

Autor: Publicitate

26.11.2019, 17:30 276

35 de echipe de tineri antreprenori din cele peste 50 intrate în programul Future Makers îşi vor prezenta joi, 28 noiembrie, ideile de afaceri în faţa unui juriu format din lideri din zona de business şi antreprenoriat, în cadrul celei de-a doua ediţii a Finalei Future Makers.

Dupa o perioadă de 4 luni petrecută în incubatorul Future Makers unde au avut acces la sesiuni de pregatire şi mentorat cu specialişti din diferite domenii, tinerii se pregătesc pentru ultimele etape ale competitţiei de idei. Aceştia vor concura pentru câştigarea unuia dintre cele 7 premii oferite în cadrul programului: 5 premii a câte 2.500 de euro fiecare, 1 premiu de popularitate şi premiul cel mare în valoare de 5.000 de euro, pentru a-i sprijini în realizarea primului pas în afaceri. Alături de aceste premii în bani, echipele câştigătoare vor primi consultanţă fiscală, legală şi de strategie.

Programul Future Makers, susţinut de Fundaţia Coca-Cola şi implementat de Social Innovation Solutions şi Global Shapers Bucharest Hub, a atras peste 2000 de tineri şi la cea de-a doua ediţie în workshop-uri de educaţie antreprenorială şi trenduri de viitor, în 23 de oraşe. Sute de tineri şi-au înscris ideile de afaceri din diferite zone de interes pentru tânara generaţie, precum educaţie, mediu înconjurător, alimentaţie, transport sau sănătate. Programul oferă premii totale în valoare de 20.000 de euro, dar şi acces la o reţea internaţională de resurse şi mentorat, pentru dezvoltarea initiativelor de business.

„Future Makers ne-a dat şi de data asta ocazia să cunoaştem tineri extraordinari, ale căror idei pot schimba lumea. Le ţinem pumnii finaliştilor în această ultimă etapă şi, indiferent de rezultate, îi incurajăm să nu renunţe niciodată la visul lor de a construi un viitor asa cum şi-l doresc.” Paris Nikolopoulos, Franchise Country Manager – Coca-Cola România.

Caştigătorii primei ediţii se vor alătura anul acesta membrilor juriului, pentru a alege initiaţivele care vor prinde viaţă în 2019.

Prezentarea celor 35 de idei de business înscrise în competiţie va avea loc la Palatul Universul, în cadrul celei de-a patra ediţie a Future Summit, o conferinţă internaţională despre provocările şi soluţiile viitorului.

Directorul global de Inteligenţă Artificială al unei companii din top 10 multinaăionale din lume, inventatorul primului taxi aerian electric, directoarea de inovaţie a Disneyland Paris sau activistul care plantează zeci de milioane de copaci în Africa vin la Bucureşti alături de alţi 25 de inovatori şi experţi internaţionali, pentru a discuta despre cum vor arăta următorii zece ani şi ce decizii au business-urile şi societăţile de luat acum.

”Construim şi oferim alături de partenerii noştri cea mai importantă resursă: timp. În cadrul zecilor de conversaţii despre viitor şi antreprenoriat cu mii de tineri în toată ţara în Future Makers, oferim timpul necesar să inţelegem împreună care sunt provocările şi oportunităţile următorului deceniu şi ce competenţe trebuie să dezvoltăm. Oferim timp pentru tineri şi comunitatea de business din România pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii la aceste provocări aducând în fiecare an experţi şi antreprenori internaţionali în Future Summit. Si ne dăm tuturor timp să fundamentăm deciziile importante pentru un viitor sustenabil.” Ciprian Stanescu, co-fondator Social Innovation Solutions

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO