Companii

(P) Cum ar putea arata industria jocurilor de noroc in anul 2040?

(P) Cum ar putea arata industria jocurilor de noroc in...

Autor: Publicitate

29.10.2019, 11:00 478

La aproximativ 20 de ani de la explozia reala a internetului, Will Mace, seful Kindred Futures - compartiment special al Grupului Kindred, priveste catre viitor, incercand sa prevada cum va arata industria jocurilor de noroc in viitor.

Potrivit unui articol publicat chiar pe site-ul gigantului de pe piata internationala de gambling Kindred Group, investitiile fara precedent in zona online efectuate la inceputul anilor 2.000 nu au dat roade chiar atat de rapid, multe dintre afacerile ce pareau promitatoare sfarsind prin retragerea investitorilor, dezamagiti de lipsa rezultatelor financiare spectaculoase, preconizate, e drept, pe termen relativ scurt. In ciuda unui trend destul de pesimist, multe dintre promisiuni au reusit totusi sa devina realitate. Comertul cu amanuntul, serviciile bancare, călătoriile şi divertismentul sunt doar cateva dintre numeroasele industrii care au fost complet reinventate - nu insa atat de rapid pe cat investitorii de la sfarsitul anilor 90 il asteptau.

In ceea ce priveste industria jocurilor de noroc, trebuie spus ca, odata cu aparitia primilor operatori de cazino si pariuri sportive online (la finalul anilor 90’), aceasta a intrat pe o panta ascendenta, trend ce se mentine si in zilele noastre. Daca la inceput acesti operatori ofereau clientilor doar cateva jocuri destul de rudimentare, astazi, orice cazino online ce se respecta are o sectiune cu mese de ruleta si blackjack live si deja asistam la primele incercari de implementare a Realitatii Virtuale in zona de cazino online.

Avand in vedere transformarile extraordinare petrecute in ultimii 20 de ani, cel ce conduce departamentul de cercetare si previziuni al Kindred se intreaba cum oare vor sta lucrurile peste alti 20 de ani? Ar trebui oare sa ne asteptam la schimbari la fel de spectaculoase?

Avand in vedere evolutia fantastica a medicinei si a stiintei, ne putem oare astepta ca la Cupa Mondiala 2042 sau Olimpiada din 2040 sa vedem la treaba primele generatii de super sportivi crescuti ,,in eprubeta’’ si modificati genetic? Daca va fi asa, cum va afecta acest lucru pariurile sportive? In conditiile in care cel mai bun atlet sau echipa ar fi produsele celui mai bun laborator, pasiunea si emotiile ar ramane la acelasi nivel ca azi?

Dar daca IBM Watson sau un echivalent al sau chiar mai puternic ar putea analiza si procesa instant toate datele relevante pentru orice rezultat din sport, punandu-le la dispozitia tuturor operatorilor si clientilor? Cum ar schimba asta pariurile? Ar paria oare cineva impotriva unui supercomputer? Va duce acest lucru la scaderea dramatica a interesului pentru pariuri?

In alta ordine de idei, in cadrul aceluiasi material se vorbeste si despre perspectiva reglementarilor legislative ce ar putea avea loc pe parcursul urmatoarelor decenii. Un bun exemplu in acest sens este chiar tara noastra, care, incepand cu 2015, beneficiaza de o piata a jocurilor de noroc bine reglementata, estimata la finalul anului trecut la un miliard de euro si care asigura aproximativ 50.000 de locuri de munca, conform declaratiei facute de presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania, Sorin Constantinescu, pentru un portal de ponturi pariuri sportive.

Kindred Group este un nume foarte popular si in Romania, compania suedeza operand atat binecunoscutul brand Unibet, cat si Vlad Cazino, primul cazino online cu specific romanesc. Lansat in 2018, ca urmare a unei strategii multibranding, Vlad Cazino s-a dovedit a fi un real succes, numarul celor care au ales sa acceseze jocurile preferate pe https://www.vladcazino.ro/casino/ in cei aproape doi ani de la lansare fiind unul impresionant. Nici nu e de mirare, deoarece brandul a atras atentia inca din primul moment prin abordarea unica, inspirata din legendele lui Dracula, vampirul din Transilvania cunoscut in intreaga lume, campania de marketing plina de umor sustinuta la TV si pe Facebook si, nu in ultimul rand, prin parteneriatul cu un alt brand romanesc ce creste de la an la an, Untold (cel mai mare festival de muzica EDM din Europa de Est).

Revenind la intrebarile la care seful departamentului Kindred Futures incearca sa gaseasca un raspuns cat mai apropiat de ceea ce va urma, sa notam faptul ca ultima dintre ele este poate si cea mai importanta. Cate din (sau chiar daca) companiile de gambling actuale vor mai exista peste 20 de ani? Cu siguranta premizele evolutiei digitale sunt coplesitoare, insa in materie de gambling, ca si in alte domenii, ramane de vazut cine va reusi sa tina pasul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO