Companii

Ovidiu Vizante a fost numit director general la CFR Călători, în locul lui Dan Costescu

Ovidiu Vizante a fost numit director general la CFR...

Autor: Laura Buciu

15.04.2021, 10:58 605

Din 20 aprilie, conducerea companiei CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante, potrivit MTI.

Vizante este absolvent al unui master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti, a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât şi în sistemul public, când activat ca manager de trafic la regionala Braşov a CFR S.A.

„Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto”, transmit reprezentanţii MTI.

Dan Costescu a preluat conducerea companiei în ianuarie 2020. El a anunţat astăzi pe Facebook că a decis să renunţe la funcţie.

Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiţii în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei.

Principalele coordonate ale mandatului noului director general sunt digitalizarea proceselor companiei; simplificarea proceselor de achiziţionare a biletelor; extinderea serviciilor adiţionale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete; creşterea parcului de vagoane-cuşetă şi de dormit; suplimentarea veniturilor din publicitate; elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale, precum şi revitalizarea imaginii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO