Companii

Oscar Downstream: Avem o strategie clară de a pătrunde în retailul cu carburanţi

Oscar Downstream: Avem o strategie clară de a pătrunde...

Autor: Roxana Petrescu

18.10.2016, 00:07 1545

Oscar Downstream, cel mai mare petrolist inde­pendent, lucrează la un plan de a intra în retailul de carburanţi cu un lanţ propriu de benzinării, miza fiind o piaţă de 10 mld. euro. Compania şi-a construit businessul prin vânzarea de motorină către marii clienţi comerciali.

„Suntem în punctul în care dezvoltăm un concept, lucrăm la un brand, avem o strategie clară de a pătrunde în retail, însă nu vrem să ne lansăm în cifre şi să avansăm un număr de staţii şi o dimensiune a reţelei. Am făcut un studiu de piaţă, iar clienţilor le-a plăcut foarte mult ideea de a veni în staţii tradiţionale Oscar în care să aibă şi altceva în afară de motorină, cum ar fi produsele de magazin“, spune Ovidiu Irimieş, cel care din iulie a preluat funcţia de director general al Oscar Downstream. 

Pe piaţa din România sunt peste 2.000 de benzinării, cele mai multe, circa 550 de staţii, fiind în portofoliul Petrom. Pe locul secund este Rompetrol, al treilea cel mai mare benzinar fiind MOL România.

Oscar Downstream este un business controlat de omul de afaceri Alin Niculae şi este una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din România. Dincolo de segmentul de retail local, Oscar Downstream spune ca acum are şi ambitii regionale.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO