Companii

Oresa Ventures a vandut La Fantana

Oresa Ventures a vandut La Fantana

La inceputul lunii aprilie, ZF a relatat ca Oresa Ventures negociaza vanzarea La Fantana, pentru peste 35 mil. euro

15.05.2007, 19:40 82

Fondul suedez de investitii Oresa Ventures a finalizat negocierile de vanzare a afacerii La Fantana, pe care o va prelua un fond de investitii controlat de intreprinzatori americani, potrivit unor surse din piata de profil. Valoarea tranzactiei se ridica la peste 35 mil. euro.
Compania La Fantana, cel mai mare imbuteliator al apei plate in sistem watercooler (sistem de racire-incalzire a apei), este detinuta de Oresa si Cristian Amza, actionar minoritar si director general al companiei.
"Vanzarea companiei a fost negociata cu patru investitori financiari si cu unul strategic. Cel strategic a fost grupul Nestle, dar tranzactia va fi incheiata cu un fond care este controlat de investitori americani", au declarat pentru Mediafax surse din piata. Contactat de ZF, Paul Nuber, directorul general al Nestle Romania, a spus ca nu comenteaza.
La Fantana a inregistrat anul trecut o marja de profit de 9%, la o cifra de afaceri de 12 mil. euro pe piata romaneasca.
Vanzarile pe cele doua piete pe care compania activeaza, Romania si Serbia, sunt estimate la 19 mil. euro pentru acest an, in crestere cu 25% fata de 2006. La Fantana a finalizat anul trecut o investitie de 2,5 mil. euro la Sibiu, intr-o noua unitate de imbuteliere a apei in sistem watercooler, similara cu fabrica detinuta in Bucuresti. Cea de-a doua unitate de productie La Fantana este localizata la Talmaciu (jud. Sibiu), fiind construita pentru distributia in vestul tarii.
Cel mai important concurent al apei La Fantana este Cumpana, detinuta de o companie cu capital integral romanesc. Cumpana a fost lansata in 2000 pe piata, fiind prima apa imbuteliata in sistem watercooler din Romania.
Oresa Ventures a creat businessul La Fantana prin preluarea companiei Aqua Natural in anul 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO