Companii

Opt firme cu afaceri de maximum 43 mil. lei fiecare sunt responsabile de proiectul de 1 mld. lei pentru modernizarea Unităţii Militare Câmpia Turzii. MApN: În cazul neîndeplinirii clauzelor contractuale, antreprenorul nu va mai putea participa la alte licitaţii din fonduri publice

ANCHETE ZF

La Câmpia Turzii există o bază aeriană care funcţionează ca punct central al exerciţiilor aeriene din cadrul NATO. Baza ar putea deveni, odată cu această dezvoltare, un nod strategic pentru operaţiunile forţelor aeriene ale armatei americane în sud-estul Europei.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.12.2021, 17:30 778

♦ Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câştigată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Cătălin Podaru. ♦ „Contractul în valoare de 492.945.579,64 lei fără TVA are o garanţie de bună execuţie de 49.294.557,9 lei, care se va reţine în cazul neîndeplinirii contractului. (...) Antreprenorul este singurul responsabil de realizarea contractului, în situaţia în care autoritatea contractantă îşi onorează obligaţiile contractuale în ceea ce priveşte disponibilitatea fondurilor bugetare“, spun reprezentanţii biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile subcontractate de consorţiul care a câştigat contractul pentru modernizarea unităţii militare din Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei.

Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 mil. lei sunt aşadar responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România.

Astfel, la realizarea proiectului vor contribui firmele Aduro Impex (43 mil. lei cifră de afaceri, deţinută de Gheorghe Mircea), AEG International Servicii (28 mil. lei, deţinută de M D Cons Investiţii), Raed Focus Security Systems (7 mil. lei, deţinută de Oana Ramona Chiper şi Radu Mihai Opriş), Pyralis Services (10 mil. lei, deţinută de Mihai Sintie, Petre Dudău şi Corina Adriana Sintie), Wapo Services (1 mil. lei, deţinută de Constantin Poiană), Con Gaz Prest (3 mil. lei, deţinută de Ioan şi Maria Covalschi), Blue Space Technology (13 mil. lei, deţinută de Constantin Pintilie), Profal Industry (35 mil. lei, deţinută de Dan Vasile Cristurean) şi Lagan Construction Aviation LTD, o companie care nu figurează la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO