Companii

Operatorul de servicii medicale Gral a deschis un spital cu 50 de paturi în care a investit 7 mil. euro

Operatorul de servicii medicale Gral a deschis un spital...

Autor: Ioana David

22.10.2013, 00:06 110
Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, cu afaceri de 17 mil. euro anul trecut, a anunţat că a deschis în Capitală un spital cu 50 de paturi, în urma unei investiţii de 7 mil. euro, primele operaţii fiind efectuate în urmă cu o săptămână.
 
Dezvoltarea acestei unităţi s-a făcut într-o clădire deja existentă, compania renunţând la ideea de a ridica un spital de la zero, cu o valoare de 30 mil. euro. „Am renunţat la planul A, care reprezenta ridicarea unui spital cu patru săli de operaţie. Încă de la început a existat şi un plan B cu două săli de operaţie“, a spus Robert Şerban, acţionar al companiei. El deţine grupul Gral Medical împreună cu soţia sa, Georgeta.
 
Noul spital este specializat pe servicii de oncologie şi este construit pe o suprafaţă de 5.000 mp în apropierea Pieţei Alba-Iulia. Spitalul are o secţie de radioterapie, chimio­terapie, două săli de operaţie, imagistică şi un centru de diagnostic.
 
În prima săptămână de funcţionare, repre­zentanţii companiei spun că în cadrul spitalului s-au realizat două - trei operaţii pe zi, iar prima intervenţie a fost coordonată de medicul Irinel Popescu (cel care a realizat primul transplant hepatic din România şi care este fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO