Companii

Operaţiunile Metro Cash&Carry din România sunt conduse de un român pentru a doua oară în 25 de ani. Adrian Ariciu preia funcţia de CEO al companiei cu afaceri anuale de peste 1 mld. euro începând cu 1 octombrie

Adrian Ariciu

Adrian Ariciu

Autor: Cristina Roşca

19.08.2020, 00:08 316

Grupul german Metro Cash & Carry, prezent local cu o reţea de 30 de ma­gazine, l-a numit la con­du­cerea businessului din Ro­mâ­nia pe Adrian Ariciu, un executiv care lucrea­ză de peste 20 de ani pentru companie.

El îl va înlocui înce­pând cu 1 oc­tom­brie în func­ţie pe expatul Rolald Ruffing. Din date­le ZF, Ariciu este al doilea executiv român la conducerea busi­nes­sului, după Duşan Wilms.

Adrian Ariciu activează de peste 20 de ani în cadrul grupului german, atât la nivel local, cât şi internaţional.

„Este o responsabilitate uriaşă, mai ales că trebuie să asigurăm evoluţia businessul în condiţii de maximă sigu­ranţă pentru angajaţi şi clienţi deopo­trivă. (...) Sunt încrezător în potenţialul pieţei româneşti şi în modelul de comerţ cu ridicata“, spune el.

Metro Cash & Carry România a bifat în 2019 o creştere de circa 10%. Aface­rile au mers iar spre 6 mld. lei, maximul istoric înregis­trat în 2008. Nemţii au local 30 de magazine cash & carry proprii şi nu anunţă deschideri noi. De altfel, sunt mai mulţi ani de când Metro Cash & Carry nu a mai deschis unităţi offline pe piaţa din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO