Companii

Operaţiunea „zero emisii nete“: ce înseamnă, cum se aplică şi ce fac companiile din construcţii pentru a atinge acest obiectiv?

Operaţiunea „zero emisii nete“: ce înseamnă, cum...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2021, 00:00 382

♦ Uniunea Europeană şi-a setat un scop: până în 2050, vrea să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei ♦ Şi-a exprimat viziunea în Pactul verde european (Green Deal), care proclamă, pe scurt, un deziderat: zero emisii nete de gaze cu efect de seră în Europa în 2050, prin stimularea economiei prin tehnologii ecologice, dezvoltarea industriei şi a transporturilor durabile şi reducerea poluării ♦ Care este aportul construcţiilor la acest obiectiv?

Neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon înseamnă un echilibru între emisii şi reducerea dioxidului de carbon din atmosferă prin absorbanţi. Pentru a obţine emisii nete zero, toate emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial va trebui contrabalansate prin „sechestrarea“ dioxidului de carbon. Principalii absorbanţi sunt solul, pădurile şi oceanele, toate - elemente naturale, întrucât, până în prezent, niciun absorbant artificial nu este capabil să elimine dioxidul de carbon din atmosferă suficient pentru a lupta cu încălzirea globală.

„Pentru a obţine acest deziderat şi a contribui la construirea unei lumi mai verzi pentru toţi, la nivelul grupului LafargeHolcim, ne-am propus dezvoltarea şi utilizarea accelerată a produselor cu emisii reduse sau fără emisii de carbon; recuperarea resurselor prin implementarea economiei circulare şi conservarea resurselor naturale; inovaţii la nivel de soluţii, tehnologii şi perspective noi“, spun reprezentanţii Holcim, cel mai mare producător de materiale de construcţii prezent în România după cifra de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO