LIVE: ZF AGROPOWER - ​CUM ARATĂ NOUA RECOLTĂ DE STRUGURI ÎNTR-UN AN CU PRODUCŢII AGRICOLE RECORD? Cum va evolua preţul vinului în această toamnă?
Companii

Operaţiunea „zero emisii nete“: ce înseamnă, cum se aplică şi ce fac companiile din construcţii pentru a atinge acest obiectiv?

♦ Uniunea Europeană şi-a setat un scop: până în 2050, vrea să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei ♦ Şi-a exprimat viziunea în Pactul verde european (Green Deal), care proclamă, pe scurt, un deziderat: zero emisii nete de gaze cu efect de seră în Europa în 2050, prin stimularea economiei prin tehnologii ecologice, dezvoltarea industriei şi a transporturilor durabile şi reducerea poluării ♦ Care este aportul construcţiilor la acest obiectiv?

Neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon înseamnă un echilibru între emisii şi reducerea dioxidului de carbon din atmosferă prin absorbanţi. Pentru a obţine emisii nete zero, toate emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial va trebui contrabalansate prin „sechestrarea“ dioxidului de carbon. Principalii absorbanţi sunt solul, pădurile şi oceanele, toate - elemente naturale, întrucât, până în prezent, niciun absorbant artificial nu este capabil să elimine dioxidul de carbon din atmosferă suficient pentru a lupta cu încălzirea globală.

„Pentru a obţine acest deziderat şi a contribui la construirea unei lumi mai verzi pentru toţi, la nivelul grupului LafargeHolcim, ne-am propus dezvoltarea şi utilizarea accelerată a produselor cu emisii reduse sau fără emisii de carbon; recuperarea resurselor prin implementarea economiei circulare şi conservarea resurselor naturale; inovaţii la nivel de soluţii, tehnologii şi perspective noi“, spun reprezentanţii Holcim, cel mai mare producător de materiale de construcţii prezent în România după cifra de afaceri.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.