Companii

OMV Petrom: Christina Verchere a fost confirmată CEO pe 4 ani. Românca Alina-Gabriela Popa preia funcţia cheie de director financiar

OMV Petrom: Christina Verchere a fost confirmată CEO pe...

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2019, 00:07 1443

Alina-Gabriela Popa, actualul director general al OMV Petrom Global Solutions, compania suport pentru activităţile OMV Petrom şi OMV, va deveni de la jumătatea lunii aprilie directorul finaniar al OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, cu un mandat până în 2023. Ea îl înlocuieşte din funcţie pe Stefan Waldner, devenind astfel unul dintre oamenii-cheie ai companiei.

Alina-Gabriela Popa a început să lucreze în OMV Petrom în iunie 2006, când a preluat departamentul de raportare financiară. Înainte a lucrat la Deloitte România în funcţia de manager în departamentul de audit financiar. Din aprilie 2015, Alina Popa a devenit directorul general al OMV Petrom Global Solutions. 

Dincolo de numirea Alinei-Gabriela Popa, OMV Petrom a confirmat-o ieri în funcţia de CEO pe Christina Verchere, executivul britanic adus la conducerea companiei în mai anul trecut. OMV Petrom (SNP), singurul producător local de petrol şi gaze, a încheiat 2018 cu un profit net de circa 4,1 mld. lei, plus 64% faţă de anul precedent, şi a înregistrat astfel cel mai bun rezultat net din 2013 încoace, potrivit datelor companiei. Veniturile Petrom au urcat cu 16%, la 22,5 miliarde de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO