Companii

OMV Petrom are un buget de 11 mld. euro până în 2030: compania vrea 1.000 MW în solar, 500 de staţii electrice, iar gazul va fi cheia în tranziţia energetică

Christina Verchere, directorul general executiv al OMV Petrom

Astăzi (ieri – n. red.) anunţăm Strategia noastră 2030, care va transforma OMV Petrom într-o companie energetică integrată, cu emisii reduse de carbon, aducând valoare tuturor părţilor noastre interesate. Pentru a realiza acest lucru, vom investi 11 mld. euro până în 2030, cel mai mare plan de investiţii private în sectorul energetic din România, peste 35% fiind destinate oportunităţilor cu emisii de carbon reduse şi zero.

Christina Verchere, directorul general executiv al OMV Petrom Astăzi (ieri – n. red.) anunţăm Strategia noastră 2030, care va transforma OMV Petrom într-o companie energetică integrată, cu emisii reduse de carbon, aducând valoare tuturor părţilor noastre interesate. Pentru a realiza acest lucru, vom investi 11 mld. euro până în 2030, cel mai mare plan de investiţii private în sectorul energetic din România, peste 35% fiind destinate oportunităţilor cu emisii de carbon reduse şi zero.

Autor: Roxana Petrescu

08.12.2021, 16:30 252

♦ OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România, îşi schimbă complet direcţiile de investiţii până în 2030, peste jumătate din bugetul companiei urmând să se ducă spre zona de enegrie verde şi gaz ♦ Termenul privind luarea unei decizii de investiţii în blocul Neptun din Marea Neagră a fost extins pentru anul 2023. La final, compania vrea să elimine emisiile din operaţiunile sale la nivelul anului 2050.

OMV Petrom a publicat ieri Strategia 2030, un document care reflectă planurile de creştere ale companiei în contextul tranziţiei energetice.

„Astăzi (ieri – n.red.) anunţăm Stra­tegia noastră 2030, care va transforma OMV Petrom într-o companie energetică integrată, cu emisii reduse de carbon, aducând valoare tuturor părţilor noastre interesate. Pentru a realiza acest lucru, vom investi 11 miliarde de euro până în 2030, cel mai mare plan de investiţii private în sectorul ener­getic din Ro­mânia, peste 35% fiind destinate opor­tunităţilor cu emisii de carbon reduse şi zero“, a declarat Christina Verchere, directorul general executiv al OMV Petrom.

Astfel, dincolo de activităţile de bază, extracţia de hidrocarburi, partea de rafinare şi producere a carburanţilor, producerea de energie pe gaze, OMV Petrom adaugă direcţii noi de investiţii pe termen lung. Acestea sunt energia verde, biocombustibilii, mobilitatea electrică, soluţii de stocare şi captare a dioxidului de carbon şi producerea de hidrogen verde (folosind energia regenerabilă) şi albastru (având la bază gazul). Structura investi­ţiilor se va modifica radical. Dacă anul trecut mai bine de 90% din bugetul OMV Petrom s-au dus în zona tradiţională a companiei, în perioada 2022-2030 circa 35% din investiţii se vor concentra în zona de energie verde, 20% pe zona de gaze, restul urmând să rămână pe activităţile de bază.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO