Companii

Omul de afaceri Marian Andreev tatonează vânzarea producătorului de ulei Prutul Galaţi după aproape un deceniu de la ultimele negocieri, când a fost la un pas să bată palma cu Glencore

Prutul produce ulei de floarea-soarelui sub brandurile Prutul, Spornic, Surâsul Soarelui, Bonatelo, Boniflor, dar şi mărci private pentru diferiţi comercianţi.

Prutul produce ulei de floarea-soarelui sub brandurile Prutul, Spornic, Surâsul Soarelui, Bonatelo, Boniflor, dar şi mărci private pentru diferiţi comercianţi.

Autor: Florentina Niţu, Cristina Roşca

24.12.2021, 19:00 596

♦ Prutul, unul dintre cei mai mari producători de ulei vegetal de pe plan local, a realizat în 2020, primul an de pandemie, un profit net de aproape 16 milioane de lei, de trei ori mai mare decât în anul anterior ♦ În ceea ce priveşte cifra de afaceri, aceasta a scăzut cu 5%, la puţin sub 650 mil. lei, dar compania rămâne una dintre cele mai mari 20 de firme din industria alimentară şi a băuturilor din România ♦ Prutul este totodată una dintre cele mai mari cinci afaceri antreprenoriale din sector.

Omul de afaceri Ma­rian Andreev, pro­prie­tarul Prutul Ga­laţi, unul dintre cei mai mari ju­cători din industria alimentară şi un al treilea pro­ducător de ulei vegetal de pe plan local, tato­nează vânzarea companiei după aproa­pe un deceniu de la ulti­me­le nego­cieri, potrivit surselor din piaţă.

„Compania Prutul nu este de vânzare“, au spus reprezentanţii com­paniei la solicitarea ZF.

Producătorul de ulei din judeţul Galaţi este deţinut de antreprenorul Marian Andreev (57 de ani), un om de afaceri discret despre care există puţine informaţii şi care nu a oferit până acum niciun interviu. El este de altfel unul dintre cei mai puternici antreprenori locali, având afaceri atât în producţia de alimente (Prutul), dar şi în comerţul cu cereale (Comcereal). El este acţionar sau administrator direct în şase companii, cu afaceri cumulate de peste 750 mil. lei, arată o analiză a ZF pe baza datelor platfor­mei Confidas.ro. Indirect însă, el poate controla mai multe businessuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO