Companii

Omul care „vinde“ camerele din hotelul Radisson Blu: Primim semnale pozitive de la turiştii străini

Omul care „vinde“ camerele din hotelul Radisson Blu:...

Autor: Mirabela Tiron

14.07.2013, 09:17 486
Adrian Adam, directorul de vânzări al complexului hotelier Radisson Blu, ce operează 718 camere pe piaţa din Bucureşti, spune că mai multe camere au fost ocupate în timpul weekendului anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, semnalele fiind pozitive.
 
„Turiştii vin din SUA, Italia, Marea Britanie, Franţa, ţările nordice şi Orientul Mijlociu. Durata medie de şedere în hotel este de 2,2 nopţi, în creştere în ultimii cinci-şase ani“, a declarat Adrian Adam. 
 
Complexul hotelier are camere clasificate la cinci stele şi unele la patru stele (din fostul complex Centre Ville) şi este afiliat la lanţul internaţional Carlson Rezidor. În Capitală, peste 80% din traficul din hoteluri este de business, cel de leisure fiind slab dezvoltat în comparaţie cu situaţia din alte capitale europene. Date oficiale cu privire la numărul de turişti străini care au vizitat Bucureştiul în primele cinci sau şase luni din acest an nu există, însă la nivel naţional numărul de vizitatori străini a crescut cu 2,3% în perioada ianuarie-mai faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică.  „Am reu­şit să creştem şi gradul mediu de ocupare.“ Va­loarea acestui indicator nu a fost făcută publică.
 
 
 
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO