Companii

Omul care a condus ArcelorMittal Galaţi în cei mai grei ani de după privatizare pleacă din companie

Omul care a condus ArcelorMittal Galaţi în cei mai grei ani de după privatizare pleacă din companie

Autor: Adrian Cojocar

05.10.2011, 15:24 1148

Directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, va părăsi conducerea unităţii, urmând să fie înlocuit de Eric Remisz, care a fost timp de aproape şase ani director general adjunct în cadrul Apa Nova, însă nu a mai lucrat în cadrul grupului controlat de omul de afaceri indian Lakshmi Mittal.

"ArcelorMittal Galaţi anunţă că Thierry Le Gall va părăsi Combinatul de la Galaţi şi va fi înlocuit de Eric Remisz, cetăţean francez, care anterior a lucrat în afara grupului. Eric Remisz are o experienţă managerială în România, dobândită într-o altă companie. Domnul Le Gall, care va părăsi combinatul şi din motive personale, îşi va continua activitatea în cadrul managementului Diviziei Flat Carbon Europe a ArcelorMittal", a afirmat miercuri, într-un comunicat, Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, citat de Mediafax.

Le Gall spune că după plecarea sa unitatea de la Galaţi va intra într-o nouă fază, care coincide cu repornirea Furnalului 5, investiţie de peste 80 de milioane de euro.

"Combinatul se va concentra în continuare atât pe Programul de Transformare, cât şi pe îmbunătăţirea performanţelor tehnice, orientări care vor rămâne neschimbate", a arătat Le Gall.

Thierry Le Gall a venit la conducerea combinatului de la Galaţi în cel mai greu an de la privatizarea companiei, respectiv 2009, înlocuindu-l pe Augustine Kochuparampil, după ce fusese luată decizia închiderii definitive a Uzinei Cocso-Chimice de pe platforma siderurgică gălăţeană. Imediat după venirea sa, Le Gall a recunoscut că la Galaţi au fost făcute unele investiţii considerate a fi păguboase.

În 2009 şi 2010 ArcelorMittal Galaţi a înregistrat pierderi imense, care au cumulat 415,3 mil. euro, pe fondul prăbuşirii vânzărilor, care într-un singur an s-au contractat cu circa un miliard de euro.

Grupul ArcelorMittal deţine în România patru combinate siderurgice, la Galaţi, Roman, Iaşi şi Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi compania ArcelorMittal Construction România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO