Companii

Omul care a adus Pepsi si Burger King iese din nou la rampa intr-o firma de IT

Omul care a adus Pepsi si Burger King iese din nou la rampa intr-o firma de IT
16.11.2009, 23:18 72

"2009 a fost un an bun pentru mine si impartasind experientacastigata poate fi de ajutor altor oameni. Am decis ca este timpulpotrivit pentru a face publice cateva dintre modalitatile in carepoti transforma un business de nisa intr-o afacere, care vacontinua sa existe la finalul crizei", a declarat Eli Davidaipentru Ziarul Financiar.

Omul de afaceri va fi prezent saptamana viitoare in cadrul uneiconferinte de presa organizata de WizSalary, potrivit invitatieiprimite de Ziarul Financiar.

Aceasta va fi cea de-a doua aparitie publica a omului de afaceride orgine israeliana.

Davidai a mai participat in 2004 la o conferinta de presa pentrua semna innoirea unui parteneriat de sponsorizare pe doi ani dintreechipa de fotbal Dinamo Bucuresti si brandul Pepsi, imbuteliatatunci de Quadrant Amroq Beverages(QAB), companie in cadrul careiaera actionar si CEO.

Intre timp, Eli Davidai a vandut QAB pentru aproximativ 150milioane de euro catre Pepsi Americas, cel de-al doileaimbuteliator al bauturilor racoritoare Pepsi din lume, si a semnatun contract cu cel de-al doilea lant de restaurante fast-food dinlume, Burger King, pentru a aduce acest brand pe plan local.

Restaurantele Burger King sunt operate in Romania de companiaAtlantic Restaurant Sistem, detinuta de Davidai si de asociatulacestuia Marius Nasta. In ultimul an, cei doi au extins lantul derestaurante Buger King la opt unitati, ultimele doua deschiderifiind realizate in Constanta si in Bucuresti Mall, cel mai vechimall de pe piata locala.

Omul de afaceri de origine israeliana mai detine si furnizoriide servicii software WizRom, prin compania cipriota GzaceEnterprises Limited in parteneriat cu compania israeliana OneSoftware Services, si WizSalary. Potrivit surselor din industrie,afacerile lui Eli Davidai in Romania sunt insa mult mainumeroase.

Compania WizSalary, infiintata in 1999, estimeaza in acest an ocifra de afaceri de un milion de euro, potrivit celor mai recenteinformatii disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO