Companii

Olandezii de la Damen vor să dubleze numărul de angajaţi ai şantierului din Mangalia. Grupul a recrutat deja 150 de oameni. „Nu avem în plan să aducem oameni din afara ţării.“

Olandezii de la Damen vor să dubleze numărul de...

Autor: Mirabela Tiron

13.12.2018, 00:07 3167

Şantierul naval din Mangalia, cel mai mare constructor de nave, preluat la jumătatea anului de olandezii de la Damen şi rebranduit sub numele de Damen Shipyards Mangalia, a ajuns la 1.800 de angajaţi, după ce a recrutat aproape 150 de oameni.

„Vrem să ajungem până la 3.000 de angajaţi, căutăm oameni din toate categoriile profesionale, de la lăcătuşi la ingineri proiectanţi.  Avem un plan de recrutare pentru şantier. Până acum am adus aproape 150 de oameni, iar toţi cei care erau în şomaj tehnic s-au întors la muncă pe program normal“, a spus pentru ZF Florin Spătaru, director de resurse umane şi afaceri corpo­ra­tiste dar şi membru în directoratul com­paniei. El a fost adus de olandezi la Mangalia de la şantierul Damen Galaţi pentru a se ocupa de recrutări şi dezvoltarea şantierului.

Tranzacţia pentru preluarea şantierului naval Mangalia s-a finalizat în 20 iulie anul acesta, iar olandezii de la Damen Shipyards Group au preluat pachetul majoritar de la coreenii de la Daewoo şi au cesionat 2% statului român, astfel încât Ministerul Eco­nomiei, prin Şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, va controla un pachet de 51%.

Cele mai recente date arată că şantierul din Mangalia  a finalizat anul trecut cu afaceri de 988 de milioane de lei, la jumătate faţă de nivelul raportat în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO