Companii

Olandezii care au cumpărat magazinul Bucureşti transformă imobilul în birouri

Autor: Cristina Roşca

27.04.2018, 00:07 7523

♦ Clădirea de la intrarea în centrul istoric al Bucureştiului a fost cumpărată în 2013 de doi antreprenori olandezi.

Magazinul Bucureşti, aflat pe bulevardul I.C Brătia­nu la intersecţia cu Lipscani, a intrat într-un proces de renovare ce urmează a fi finalizat în prima parte a anului viitor. Clădirea urmează să fie transformată în imobil de birouri, cu componentă de retail doar la parter, conform datelor ZF. Autorizaţia de începere a lucrărilor este gata.

De lucrare se va ocupa compania de project manage­ment şi consultanţă în construcţii Vitalis Consulting. Oficialii Vitalis Consulting nu au confirmat informaţia privind transformarea clădirii în imobil de birouri.

Decizia vine pe fondul unei efervescenţe crescute pe piaţa de birouri din România, dar şi pe fondul faptului că în centrul istoric al Bucureştiului retailul nu a prins la fel de bine ca în alte capitale europene. „Această clădire are o suprafaţă totală de 4.235 mp şi este amplasată pe bulevardul I.C Brăitanu, în sectorul 3 al Capitalei“, spun oficialii Vitalis Consulting.

Clădirea fostului magazin universal Bucureşti, unul din­tre cele mai importante centre comerciale de dinainte de ‘89, a fost cumpărată pe final de 2013 de doi investitori olan­dezi - Heinen Gerard şi Baakman Johannes Jozefus Ma­ria - cu peste 4 mil. euro de la moştenitorii familiei Bu­nescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol.

Ei mai deţin în centrul vechi circa 15.000 mp de spaţii şi sunt astfel, potrivit datelor ZF, unul dintre cei mai mari proprietari din zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO