Companii

Octavian Radu, proprietarul Diverta, a investit într-o cultură de afine: Producţia e de 100 de ori mai bună ca la porumb

Antreprenori locali

Octavian Radu, proprietarul Diverta, a investit într-o...

Autor: Cristina Roşca

02.12.2019, 07:00 3976

Omul de afaceri Octavian Radu, care are în portofoliu mai multe businessuri printre care şi lanţul de librării Diverta, a investit recent în agricultură, mai exact într-o cultură de 16 hectare de afine.

„Urmează să ne dezvoltăm, să plantăm în continuare. Vrem să trecem de 100 de hectare. Producţia este de 100 de ori mai mare la hectar ca la porumb“, spune el.

Recolta actuală a afacerii Sunny Berry merge la export, dar şi piaţa din România a început să consume, explică antreprenorul. Terenul din localitatea Jieni, judeţul Olt, a fost plantat în 2018 şi în acest an are prima recoltă de 50 de tone, iar omul de afaceri spune că vrea ca în trei ani să ajungă la 250 de tone.

„Am folosit fonduri europene pentru acest business şi ne gândim să ne extindem cu o serie de culturi complementare (dat fiind că afinele sunt sezoniere - n.red.).“

Octavian Radu are, pe lângă Sunny Berry, mai multe afaceri precum un pachet minoritar de acţiuni la compania de arhivare (fizică şi electronică) şi distrugere de documente NextDocs, lanţul de circa 30 de librării Diverta şi firma TCE care face transport paleţi la nivel naţional şi oferă servicii de curierat la nivel internaţional.

Acum, peste 50% din EBITDA antreprenorul spune că îl obţine cu businessuri pe care nu le avea în criză, adică Pink Post (poştă), Next Docs şi Sunny Berry (agricultură). Acesta din urmă ar putea ajunge în 10 ani cel mai important, adaugă el fără a înainta cifre.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO