Vezi galeria foto
(10 poze)
Companii

Octavian Petrescu, RodBun: Agricultura este cel mai mare beneficiar al măsurilor de reducere a încălzirii globale, dar şi unul dintre cei mai mari responsabili de a acţiona în acest sens

Perspective privind ESG. Un proiect editorial al ZF susţinut de PwC

IPCC a setat un target, respectiv acela de a rămâne sub 1,5 grade Celsius încălzire globală. Agricultura este deopotrivă cel mai mare beneficiar al măsurilor de reducere a încălzirii globale, dar şi unul dintre cei mai mari responsabili de a acţiona în acest sens. Lipsa acţiunii imediate poate va fi resimţită în mod direct de întreg lanţul alimentar. Considerăm că aceasta este singura direcţie sustenabilă pentru viitor.

În ultimii patru ani am făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte orientarea unei părţi semnificative din fermele partenere către cultura ecologică. Între valorile de bază ale RodBun am prevăzut faptul că "rodul" trebuie să fie "bun" inclusiv pentru pământ şi pentru aer. Astăzi am ajuns la o suprafaţă de 2.200 de hectare exploatată în sistem ecologic.

Ne propunem să continuăm extinderea suprafeţelor exploatate în sistem ecologic, împreună cu exploatarea tehnologiilor de eficientizare precum: continuarea investiţiilor în sisteme de monitorizare şi analiză prin satelit cu ajutorul algoritmilor de machine learning; extinderea soluţiilor de monitorizare a calităţii solului şi respectiv monitorizarea umidităţii pentru eficientizarea sistemelor de irigaţii cu ajutorul senzorilor IoT.

 
 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.