Companii

Obligatiunile Impact, subscrise integral

25.02.2003, 00:00 19

Intreaga emisiune de obligatiuni, in valoare de 1,5 milioane de dolari,  a companiei de dezvoltare imobilara Impact Bucuresti a fost subscrisa, au anunstat ieri reprezentantii companiei.
Obligatiunile au fost cumparate de 69 de investitori, dintre care sapte persoane juridice. Aproape un sfert dintre cumparatori au investit sume mai mari de 100 milioane de lei. Emisiunea de obligatiuni urmeaza sa fie listata la Bursa de Valori.
Valoarea nominala a unei obligatiuni este de un milion de lei, iar durata imprumutului este de doi ani. Compania are totusi dreptul de a rascumpara obligatiunile dupa un an de la emisiune. Ioan Popp, presedintele Impact declara ca societatea ar putea lansa anul viitor o emisiune de obligatiuni de valoare mai mare, caz in care societatea isi va exercita optiunea de rascumparare a primei emisiuni de obligatiuni.
Emisiunea a fost intermediata de societatea de brokeraj Alpha Finance. Atat valoarea imprumutului, cat si dobanzile care vor fi platite investitorilor urmeaza sa fie indexate in functie de evolutia cursului leu-dolar.
Dobanda, platita semestrial, este variabila si este calculata periodic in functie de rata dobanii pe piata monetara de la Londra (LIBOR) la care se adauga patru puncte procentuale. Dobanda calculata dupa aceasta formula este in prezent de aproximativ 5,3% pe an. Obligatiunile Impact i-au atras pe cei care preferau sa investeasca in valuta, in conditiile in care dobanda oferita de banci la depozitele in dolari este de 2-3% pe an.
Scopul emisiunii de obligatiuni este finantarea partiala proiectelor de dezvoltare imobiliara ale companiei la Constanta. Valoarea totala a investitiilor preconizate a fi facute la Constanta este de 12 milioane de dolari. Emisiunea de obligatiuni este doar una din sursele de finantare pe care compania le are in vedere pentru dezvoltarea activitatii. Recent actionarii au aprobat o majorare de capital prin emiterea de noi actiuni la pretul de 2.523 de lei. In cadrul manjorarii, in conturile companiei urmeaza sa intre 4 milioane de dolari, care vor fi folositi pentru finantarea partiala a unui ansamblu rezidential la Ploiesti. Compania mai are in vedere constituirea unui fond imobiliar, care va atrage disponibilitati banesti si va acorda credite pentru constructia de locuinte. Actiunie Impact erau cotate la inchiderea bursei de ieri la 4.300 lei, la care capitalizarea bursiera a companiei este de 15,6 milioane $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO