Companii

Obligatiuni Impact cu 5,3% dobanda in dolari

28.01.2003, 00:00 15

Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti va lansa, in luna februarie, o emisiune de obligatiuni prin intermediul careia spera sa se imprumute de pe piata de capital cu  49,8 miliarde de lei (1,5 milioane de dolari).
Valoarea nominala a unui titlu va fi de un milion de lei, iar durata imprumutului va fi de doi ani. Compania va avea insa dreptul, dar nu si obligatia, de a rascumpara obligatiunile dupa un an de la emisiune.
Scopul emisiunii de obligatiuni este finantarea partiala proiectelor de dezvoltare imobiliara ale companiei la Constanta. Valoarea totala a investitiilor de la Constanta este estimata la 12 milioane de dolari.
Dobanda va fi platita semestrial si va fi stabilita in functie de LIBOR (rata dobanzii interbancare la depozitele atrase pe piata din Londra) la 6 luni, la care se adauga patru puncte procentuale.
Atat valoarea dobanzilor cat si a sumei platite la scadenta vor fi ajustate cu variatia cursului leu/dolar. La finalul saptamanii trecute dobanda LIBOR la 6 luni era de 1,35%. Daca dobanda aferenta primului cupon al obligatiunilor ar fi calculata dupa aceasta valoare, ar rezulta o dobanda anuala de 5,35%, dar randamentul obtinut de investitori va fi afectat si de variatia cursului leu/dolar.
Dobanzile anuale la depozitele in dolari sunt acum de maxim 3,5%.
Rambursarea imprumutului este garantata de Alpha Bank. Prospectul de emisiune prevede insa ca banca nu este obligata sa ramburseze investitorilor valoarea imprumutului in cazul in care impotriva companiei se declanseaza procedura falimentului. Emisiunea de obligatiuni este intermediata de societatea de brokeraj Alpha Finance.
Impact are un capital  social de 122 miliarde de lei si este cotata la  Bursa de Valori. Pretul unei actiuni a oscilat ieri in jurul valorii de 5.250 lei/actiune. La acest pret, valoarea de piata a companiei este de 19,2 milioane de dolari. Intentia companiei este de a lista si obligatiunile emise la Bursa de Valori.
Saptamana trecuta, Impact a anuntat ca intentioneaza sa emita actiuni in valoare de 132,5 miliarde de lei (4 milioane de dolari) pentru proiectele companiei de la Ploiesti. Daca emisiunea de actiuni va avea succes, capitalul social al companiei ar urma sa creasca cu 53 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO