Companii

O veste bună în plină criză: Daw Benţa face o fabrică de cărămizi decorative în judeţul Mureş, investiţie de 17,5 mil. lei

Antreprenori locali

O veste bună în plină criză: Daw Benţa face o...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.09.2020, 00:07 2319

Pentru fabrică, Remus Aurel Benţa a depus documentaţia pentru un ajutor de stat.

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Remus Aurel Benţa, va începe anul acesta construcţia unei fabrici noi în judeţul Mureş, intrând astfel pe o nişă nouă.

Demararea inves­tiţiei este preconizat să aibă loc anul acesta, iar perioada de implementare va fi de 15 luni.

Pentru a realiza această investiţie, Daw Benţa a depus un proiect pentru ajutor guvernamental în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Valoarea proiectului este de 17,5 mil. lei (circa 3,6 mil. euro).

„Implementarea proiectului de investiţii propus va genera aproximativ 80 de locuri de muncă şi va avea impact asupra reducerii ratei şomajului, ratei de migrare şi îmbunătăţirea standardului de viaţă prin ridicarea nivelului de salarizare. De asemenea, va asigura participarea la creşterea contribuţiilor la bugetul consolidat al statului şi la bugetul local“, spune Remus Aurel Benţa, proprietarul grupului de firme Daw Benţa.

Compania Daw Benţa a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 130,9 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru Daw Benţa lucrează peste 300 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO