Companii

O veste bună deocamdată: până joi, ora 17.00 au mai apărut doar două noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus

O veste bună deocamdată: până joi, ora 17.00 au mai...

Autor: Georgiana Mihalache

13.03.2020, 00:05 462

Până joi la ora 17 au apărut doar două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus - o femeie de 20 de ani din Bucureşti, care a avut legătură cu pacientul internat la Spitalul Gerota, şi o femeie de 45 de ani din Cluj care a venit din Italia şi se afla în carantină, potrivit informaţiilor transmise de grupul de comunicare strategică.

Cele două noi cazuri de ieri au dus numărul îmbolnăvirilor la 49, dar reprezintă o scădere a cazurilor confirmate faţă de ultimele două zile. Marţi au fost 12 cazuri noi, iar miercuri a fost vârful de îmbolnăviri de până acum, de la anunţarea noului coronavirus în România, cu 18 cazuri noi.

Până în prezent, şase persoane sunt vindecate, iar 1.450 se află în carantină. Numărul persoanelor în carantină a crescut joi faţă de miercuri de circa trei ori. Sunt peste 12.800 de persoane monitorizate la domiciliu, cu peste 1.000 de persoane mai mult de la o zi la alta, potrivit informaţiilor transmise de grupul de comunicare strategică.

Bugetul Sănătăţii a fost suplimentat cu 350 mil. lei pentru achiziţii de materii sanitare, iar inspectorii sanitari dau amenzi persoanelor care nu declară zonele în care au călătorit. De asemenea, în spitale se organizează secţii suport pentru a prelua cazurile de pacienţi care nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, astfel încât secţiile de ATI sau de cardiologie să rămână disponibile pentru a primi pacienţii confirmaţi. Ministerul Sănătăţii a suspendat exportul de medicamente şi materiale sanitare folosite pentru combaterea noului coronavirus timp de şase luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO