Companii

O tranzacţie în transportul naval de marfă scoate la iveală un nou grup de milionari

O tranzacţie în transportul naval de marfă scoate la iveală un nou grup de milionari

Autor: Mirabela Tiron

12.07.2012, 00:07 7924

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale a plătit 12 mil. euro pentru 10% din compania de transport naval de marfă controlată de Mircea Mihăilescu, un om de afaceri care a evitat până acum orice ieşire publică.

Mircea Mihăilescu, un discret an­tre­prenor, care a evitat apariţiile în presă, a atras International Fi­nance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mon­diale, în firma Transport Trade Services (TTS), printr-o in­vestiţie de 12 mil. euro de tip private equity.

Investiţia realizată de IFC prin majorarea cu 10% a capitalului TTS scoate la iveală valoarea uneia dintre cele mai mari companii din trans­por­tul de marfă. În urma operaţiunii, IFC va deţine cir­ca 9,09% din acţiunile TTS, firma fanion a lui Mi­hă­ilescu prin care acesta controlează mai multe com­pa­nii importante de transport. Valoarea com­paniei TTS se ridică la 133 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Contactat telefonic, Mircea Mihăilescu a spus doar că are planuri de dezvoltare.

Ieri, reprezentanţii ca­sei de avocatură Zamfi­res­cu Racoţi Predoiu (ZRP), cei care au asistat tran­zacţia, au transmis că in­vestiţia IFC are care obiect îmbună­tă­ţirea şi extin­derea serviciilor de trans­port şi logistică ale gru­pului, în spe­cial a ope­raţiu­nilor deru­late de-a lungul bazi­nului dunărean, dar şi extinderea flotei de nave.

Mircea Mihăilescu, 65 de ani, de­ţi­ne un pachet de acţiuni de 50,99% din TTS, în timp ce Viorel Ştefan deţine 10,1%, austria­cul Peter Hunger­buehler are tot 10%, Stanciu Ion are 14%, po­trivit da­telor de la Re­gistrul Co­mer­ţului.

Înfiinţată în 1996, TTS are ca principal obiect de activitate ex­pediţia măr­furilor. În 2010 firma a fi­na­li­zat cu o cifră de afa­ceri de 292,7 mil. lei (70 mil. euro) şi un profit net de 22,4 mil. lei (5,3 mil. euro), con­form datelor raportate la Mi­nis­te­rul de Finanţe. Re­zultatele pe 2011 nu sunt publice.

Grupul TTS este unul dintre cei mai mari operatori de trans­port din România de pe seg­mentul de trans­port in­tegrat naval, fluvial şi feroviar. Grupul acţio­nea­ză în zona trans­por­tu­lui naval prin inter­me­diul flo­tei fluviale deţinute de com­pa­nia Navrom şi pe segmentul de trans­port feroviar prin firma Transfer Inter­na­tional Spedition (TIS). Din grupul TTS fac parte opt com­panii de trans­port naval şi operare portuară, printre care Navrom din Galaţi - care transportă peste 10 milioane de tone de marfă anual.

Citiţi cine este Mircea Mihăilescu pewww.zfcorporate.ro

Intrarea IFC în grupul TTS scoate la iveală compania de 133 mil. € a discretului om de afaceri Mircea Mihăilescu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO