Companii

O tânără de 28 de ani din Bucureşti vrea să facă 50.000 de euro din ateliere de creativitate

O tânără de 28 de ani din Bucureşti vrea să facă...

Autor: Corina Mirea

30.06.2013, 16:14 1770
Alexandra Dinu (foto), o tânără antreprenoare de 28 de ani din Bucureşti, a înfiinţat în 2011 un centru care furnizează cursuri de creativitate pentru adulţi şi copii după ce în urmă cu  şapte ani şi-a deschis propria agenţie de marketing şi PR.
 
Ea deţine 50% din acest business, res­tul acţiunilor revenind firmei de con­sul­tanţă de investiţii J-Wind Creative Con­sultans, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
În prezent, Creative Arts organizează cursuri, work­shopuri şi ateliere precum cel de dezvoltare a creativităţii (adulţi), de modeling (copii), pian, croşetat, chitară, croito­rie, teatru, reciclare, fotografie, design sau de „parenting“.
 
„Lucrez în industriile creative încă din perioada facultăţii şi din păcate în România, cel puţin în această direcţie, se vorbeşte mult şi se face puţin. Când vine vorba despre artă cu toţii suntem filosofi, contemplăm, analizăm şi ne propunem să facem ceva, cândva. Important este să o descoperim din timp şi să ne folosim de aceasta pentru a ne face viaţa mai fru­moa­să“, spune Alexandra Dinu, abs­olventă a Facultăţii de comu­ni­care şi relaţii publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Poli­tice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA). Ea pre­ci­zea­ză că investiţia iniţială în noul business a fost în jur de 10.000 de euro, bani proveniţi din veniturile agenţiei de PR pe care o conduce.
 
„Am pornit Creative Arts ca produs de agenţie, dar după doi ani de existenţă acesta devine încet şi sigur o entitate de sine stătătoare din toate punctele de vedere“, mai precizează Dinu.
 
Costuri variază de la 55 de lei pe o şedinţă de o oră şi ju­mă­tate până la 750 de lei pentru un curs de 12 sau 16 ateliere/şedinţe. În total, în fiecare lună, cei peste 30 de trainer colaboratori furnizează mai mult de 200 de ore de cursuri.
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO