Companii

O româncă se va ocupa de clienţii strategici ai Schneider la nivel european

O româncă se va ocupa de clienţii strategici ai...

Autor: Roxana Petrescu

03.03.2016, 00:04 647

Florentina Totth, preşe­dintele Schneider Electric Ro­mânia şi Republica Moldova, companii deţinute de francezii de la Schneider, un business de peste 26 mld. euro în domeniul echipa­mentelor destinate sectorului energetic, se va ocupa de clienţii strategici ai grupului la nivel european, potrivit unui anunţ al companiei. În locul ei, la con­ducerea operaţiunilor din Ro­mânia a fost numit Marius Per­şinaru, acesta având o experienţă de 25 de ani în poziţii de con­ducere din domeniul tehnologiei.

Florentina Totth preia astfel funcţia de vicepreşedinte pe rela­ţia cu clienţii strategici pentru ope­raţiunile Schneider din Europa.

„În noua sa poziţie, Florentina Totth va avea ca principală misiune să contribuie la creşterea profitabilă a afacerilor Schneider Electric în Europa prin gestio­narea clienţilor strategici ai com­paniei. În noul rol, Florentina Totth îşi va desfăşura activitatea din Barcelona şi îi va raporta lui Leonid Mukhamedov, executive vice president al Schneider Electric pentru Europa“, spun repre­zentanţii companiei.

Florentina Totth a preluat con­ducerea operaţiunilor Schnei­der Electric din România la înce­putul anului 2014, numirea unei femei la vârful companiei fiind o premieră de la intrarea francezilor în piaţă.

„Numirea mea în această funcţie internaţională, alături de un număr record de peste 10 pro­movări ale colegilor din orga­nizaţia locală în roluri regionale sau globale, reprezintă o dovadă, pe de o parte, a oportunităţilor de dezvoltare pe care le oferă Schneider Electric şi, pe de altă parte, a faptului că România a devenit un important bazin de pro­fesionişti valoroşi pentru grup“, a declarat Floren­tina Totth, segment and strategic clients vice president pentru Europa, Schnei­der Electric.

Marius Per­şinaru, noul country president al Schneider Electric, vine după o experienţă de 17 ani în cadrul Xerox.

În 2014, ultimul an pentru care sunt disponibile datele finan­ciare pentru activitatea Schneider Electric în România, compania a avut afaceri de 234 milioane de lei (circa 53 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO