Companii

O nouă generaţie de chiriaşi îşi caută loc la parterul blocurilor din Bucureşti: brutării artizanale, băcănii, carmangerii sau cofetării se aşază pe bulevarde, „în calea“ clienţilor

ANALIZĂ

O nouă generaţie de chiriaşi îşi caută loc la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.03.2021, 19:45 2722

♦ Restaurantele, barurile, covrigăriile şi shaormeriile, principalii chiriaşi de la parterul blocurilor, alături de casele de pariuri, de farmacii şi sucursale bancare, ocupă peste 5.000 de spaţii şi au o pondere de aproximativ 50% în mixul de chiriaşi de pe bulevardele Capitalei.

Bucureştiul, tărâmul spaţiilor comerciale ocupate de covrigării, bănci, farmacii şi case de pariuri, „face cunoştinţă“ în ultimele luni cu un nou profil de chiriaş: micul antreprenor, cel care vrea să ajungă mai aproape de client, să-i apară în cale în rarele ieşiri din casă. Deşi într-o perioadă vitregă pentru business, unii curajoşi, care au reuşit să supravieţuiască până acum cu startup-urile lor pandemiei, accesează spaţiile lăsate libere de alte afaceri, mai puţin norocoase.

Iuliana şi Răzvan Penciu sunt doi antreprenori care au pariat pe această strategie, deschizând o băcănie în zona Iancului din Capitală în februarie 2021. Investiţia iniţială, de 35.000 de euro, a mers în mare parte către chirie, stocuri şi renovarea spaţiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO