Companii

O nouă destinaţie pentru malluri: centre de vaccinare în interior sau drive-thru în parcare. Liberty Center şi Grand Arena din Capitală au centre de vaccinare în interior

Parcările mallurilor din Bucureşti şi din ţară devin şi centre temporare de vaccinare drive-thru
Sursa foto: Facebook Shopping City Timisoara

Parcările mallurilor din Bucureşti şi din ţară devin şi centre temporare de vaccinare drive-thru Sursa foto: Facebook Shopping City Timisoara

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.05.2021, 10:40 2679

Centre de vaccinare drive-thru sunt şi în parcările mallurilor Plaza România şi Bucureşti Mall din Capitală. 

Doar două centre comerciale din Bucureşti au în incinta lor centre de vaccinare centralizate pe platforma vaccin.live. În altele există însă amenajate centre drive-thru, o soluţie aleasă şi pentru mai multe malluri din ţară.

„Interesul pentru acest centru a crescut pe măsură ce oamenii s-au informat mai mult şi au avut acces la mai multe informaţii despre vaccinul disponibil iniţial aici – AstraZeneca. Impactul asupra traficului din centrul co­mer­cial nu a fost major, însă de la deschiderea lui am evaluat un număr de aproximativ 150-200 de persoane pe zi dedicate acestui centru“, spun reprezentanţii Liberty Center.

Acum, cu AstraZeneca mai sunt vaccinate în acest centru doar persoanele care au făcut prima doză cu acest ser, de la jumătatea lunii mai fiind disponibil în rest vaccinul de la Pfizer. În cadrul mallului există patru puncte de vaccinare sub numele Centrul Multifuncţional Sf. Andrei inaugurate în februarie 2021.

Şi Grand Arena, din zona Berceni, figurează pe platforma vaccin.live, unde sunt listate toate centrele de vaccinare din Capitală. Acolo sunt funcţionale două centre – unul cu vaccinuri Pfizer, altul cu vaccinuri AstraZeneca.

Un alt centru poartă numele de City Mall, însă acela reprezintă un fost mall transformat ulterior în spaţiu de birouri. La începutul anului, şi Sun Plaza fusese anunţat ca centru de vaccinare, însă acum acesta nu mai figurează pe platforma online.

Reprezentanţii AFI Europe, ParkLake Plaza, Băneasa Shopping City şi Anchor Grup nu au răspuns sau nu au dorit să răspundă solicitării ZF referitoare la intenţia de a deschide centre noi de vaccinare.

În Capitală, centre drive-thru în parcările mallurilor se regăsesc la Plaza România şi Bucureşti Mall. Cel mai recent a fost deschis un astfel de centru de vaccinare în parcarea centrului comercial Esplanada din Pantelimon.

Grupul NEPI Rockcastle, care deţine mallurile Promenada şi Mega Mall din Bucureşti, nu găzduieşte niciun centru de vaccinare în Capitală, însă are 11 astfel de locuri în centrele comerciale din restul ţării.

„Primul centru de vaccinare din reţeaua NEPI Rockcastle a fost cel din Shopping City Sibiu, unde vizitatorii se pot imuniza fără programare. A urmat apoi, în aprilie, deschiderea primului centru de vaccinare drive-thru din ţară, în cadrul parcării exterioare a Shopping City Deva“, spune Marius Barbu, asset director la NEPI Rockcastle.

Cel mai recent a fost deschis centrul din Shopping City Piatra Neamţ, unul de tip drive-thru, unde de asemenea vaccinarea se face fără programare. Alte centre se află în mallurile deţinute de NEPI Rockcastle din Satu Mare, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Galaţi şi Drobeta-Turnu Severin, Constanţa şi Târgu Jiu. Toate spaţiile de vaccinare amenajate în colaborare cu NEPI Rockcastle utilizează doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Pe de altă parte, majoritatea centrelor comerciale ale aceluiaşi dezvoltator au şi centre de testare în incinta parcărilor exterioare.

„În funcţie de nevoile şi solicitările autorităţilor, noi vom pune la dispoziţie spaţiile necesare implementării acţiunii de vaccinare“, mai spune Marius Barbu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO