Companii

O firmă cu acţionari chinezi construieşte cel mai mare parc solar din România

O firmă cu acţionari chinezi construieşte cel mai mare...

Autor: Carol Dan

17.10.2013, 19:50 157

Firma Green Vision Seven, controlată indirect de furnizorul chinez de panouri fotovoltaice Hareon, va pune în funcţiune în judeţul Braşov, până la sfârşitul acestui an, un parc solar de 82 MW, care ar urma să fie cea mai mare unitate de acest tip din România în funcţie de capacitatea instalată. „Prima parte a acestui proiect, de 55 MW, este deja în teste şi restul de 27 MW sunt în construcţie. Până la sfârşitul acestui an parcul va fi funcţional“, a declarat administratorul Green Vision Seven, Jurgen Andreas Faff.

Construcţia parcului, amplasat în localitatea Ucea de Sus, judeţul Braşov, a început în luna aprilie şi a durat patru luni. Staţia de transformare este construită de firma EnergoBit din Cluj, a precizat Faff. Potrivit datelor disponibile, cel mai mare parc fotovoltaic funcţional din România aparţine unei firme din grupul sud-coreean Samsung şi are o capacitate instalată de 45 MW. Investiţia totală în cei 82 MW depăşeşte 100 milioane de euro, din care 83 milioane de euro sunt împrumutaţi de către Hareon de la China Development Bank, prin două credite, de 50 milioane de euro, respectiv 33 milioane de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO