Companii

O firmă a Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti a preluat controlul companiei din construcţii Delta ACM, fondată de Florea Diaconu

O firmă a Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.11.2018, 00:06 1515

„Am luat această decizie pentru că avem în derulare foarte multe proiecte pentru care este necesară achiziţionarea de cantităţi semnificative de betoane şi produse derivate din acestea“, spun reprezentanţii instituţiei din sectorul 3.

Omul de afaceri Florea Diaconu a ieşit din com­pania de construcţii Delta ACM 93, acţiunile sale fiind preluate de trei firme diferite, dintre care una de­ţinută de Primăria Sectorului 3 din Bucureşti. Com­pania AS3 – Administrare Străzi S3 SRL a pre­luat 51% din acţiunile Delta ACM, devenind ac­ţionar majoritar, în urma unei tran­zacţii care s-a semnat pe 27 august 2018.

Delta ACM deţine şapte capacităţi de pro­ducţie unde se fabrică diferite tipuri de beton, două fabrici de prefabricate, o fabrică de bitum, una de confecţii metalice şi mai multe fabrici de asfalt, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

„Preţul tranzacţiei a fost de 1 leu. Primăria Sectorului 3 a luat această decizie pentru că are în derulare foarte multe proiecte pentru care este necesară achiziţionarea de cantităţi semnificative de betoane şi produse derivate din acestea. Sectorul de producţie şi distribuţie a prefa­brica­te­lor din beton este insuficient dezvoltat la nivelul pie­ţei româneşti, iar construcţia unei fabrici proprii de prefabricate este un proces de lungă durată şi foarte complex“, spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO