Companii

O fermă din Slobozia care cultivă 110 hectare de pepeni livrează zilnic 12-14 tiruri de pepeni către şase retaileri

Agropower

O fermă din Slobozia care cultivă 110 hectare de pepeni...

Autor: Florentina Niţu

19.06.2020, 00:08 8653

Avantaj Distribution este o fermă de familie din Slobozia, judeţul Ialomiţa, care a început să producă pepeni în urmă cu opt ani pe o suprafaţă de 2,5 hectare şi a ajuns în prezent la 110 hectare cultivate cu pepeni şi livrează zilnic 12-14 tiruri de pepeni către marile lanţuri de magazine din România.

„Nu este deloc simplu pentru un mic producător, deoarece comercianţii cer continuitate, game variate de produse, pe care le doreşte consumatorul final. Noi ne-am putut adapta repede, ştim de unde am plecat şi că
vrem să ajungem pe masa consumatorului. Avem 12 angajaţi permanenţi şi lucrăm cu câteva sute de oameni în sezon“, spune George Mihai, proprietarul Avantaj Distribution. 

El adaugă că a ajuns la acest lucru prin muncă, perseverenţă şi asumarea riscurilor. El crede că micii producători trebuie să se asocieze pentru a avea o cantitate mai mare de produse şi a putea avea acces mai facil în retail. Totodată, consideră că investiţiile în spaţii de depozitare, condiţionare şi ambalare a produselor sunt necesare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO