Companii

O companie franceză a finalizat un parc solar de 4 mil. euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

15.10.2013, 20:25 201

Compania franceză ECOSUN Ex­pert a finalizat un parc solar de circa 4 milioane de euro, cu o capacitate de 2,5 MW, a cărui producţie anuală poate aco­peri necesarul de consum a aproximativ 3.000 de gospodării. Inves­tiţia a fost realizată în localitatea Podu Olt din comuna braşoveană Hărman.

În medie, pentru instalarea unui megawatt într-un proiect solar sunt necesare 1,55 milioane de euro, astfel că investiţia din Podul Olt poate fi evaluată la circa 4 milioane de euro. Francezii spun însă că mai au un parc solar în dezvoltare.

„Peste tot în lume se dezvoltă proiecte de energie regenerabilă pen­tru a reduce dependenţa de petrol şi a menţine nivelul de poluare sub control. România se înscrie în această tendinţă mondială, iar sistemul cu module fotovoltaice are avantajul de a produce cât mai aproape posibil de zonele de consum şi, odată investiţia făcută, se menţin costurile de producţie pentru următorii 25-30 de ani, ceea ce nu poate fi garantat de energia din surse fosile sau din alte surse“, explică Frederic Rohmer, director asociat al companiei. ECOSUN Expert deţine la nivel internaţional proiecte cu o capacitate de 10 MW şi a dezvoltat 65 de parcuri vândute ulterior către investitori finali.

În România funcţionează în prezent aproape 450 MW în pro­iecte solare în urma unor investiţii de aproape 700 de milioane de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO