Companii

O companie din Australia ar putea investi 50 mil. euro în explorări de hidrocarburi

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Carol Dan

04.12.2013, 19:43 142

Compania ADX Energy din Australia a anunţat că ar putea investi în România până la 50 de milioane euro în explorări de hidrocarburi şi că va participa la licitaţia pe care Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o va organiza anul viitor pentru concesionarea unor noi perimetre petrolifere. „În funcţie de lucrările de prospecţiuni care sunt în desfăşurare se poate ajunge la o investiţie de 50 de milioane de euro.

ADX Energy vrea să se înscrie la următoarele licitaţii de acordare de concesiuni organizate de statul român“, a declarat directorul general al companiei, Wolfgang Zimmer. Până în prezent, compania a investit în România câteva milioane de euro. Potrivit unui comunicat al companiei, ADX Energy nu caută gaze de şist în România, întrucât în judeţul Timiş, unde are concesiuni, nu sunt astfel de resurse. ADX Energy are sediul în Perth, Australia, şi are avize pentru explorări de hidrocarburi în Europa şi Africa de Nord.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO