Companii

Nurofen a muşcat peste 20% din piaţa analgezicelor, ajutat de sezonul de răceli

Nurofen a muşcat peste 20% din piaţa analgezicelor,...

Autor: Luiza Chiroiu

03.08.2015, 08:30 3203

Piaţa de analgezice şi antiinflamatoare a fost de 200 milioane de lei anul trecut.

Nurofen, cel mai bine vândut medicament OTC (care se eliberează fără prescripţie) din România, a ajuns la o cotă de peste 20% din piaţa analgezicelor după ce vânzările de produse din gama Nurofen în farmacii au crescut cu 4% în ultimii patru ani.

„Sezonul puternic de gripă şi răceală de la începutul anului din România a avut o consecinţă pozitivă asupra vânzărilor din prima parte a anului 2015, cota noastră de piaţă crescând de la 19% la peste 20% (din piaţa totală a analgezicelor – n. red.)“, a spus pentru ZF Mike Tignol, general manager al Reckitt-Benckiser South Eastern Europe.

Vânzările Nurofen prin farmacii s-au situat la 145 mil. lei în perioada aprilie 2014 – martie 2015, potrivit datelor de la firma de analiză de piaţă Cegedim. Nurofen este liderul pieţei de OTC-uri din România, concurentul de pe locul al doilea, Aspenter (produs de Terapia Ranbaxy), având vânzări de două ori mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO