Companii

Novartis lupta impotriva paludismului

27.11.2003, 00:00 56



Grupul farmaceutic elvetian Novartis si fundatia "Medecines for Malaria Venture" (MMV) au semnat un acord pentru combaterea paludismului la copii, au anuntat responsabili Novartis, citati de AFP.



Conform acordului, medicamentul impotriva malariei Coartem, elaborat de Novartis, va trebui adaptat utilizarii de catre copii.



Novartis pune la dispozitia tarilor in curs de dezvoltare produsul Coartem, la pret redus. Compania subliniaza ca refacerea medicamentului in acest scop va inlesni mult tratarea copiilor.



Procesul mentionat este deja in curs de realizare si un studiu clinic asupra noului produs este prevazut pentru al treilea trimestru al anului 2004.



Compania si-a propus sa lanseze medicamentul pentru copii in 2006, a precizat Daniel Vasella, presedintele Novartis.



Paludismul este una dintre principalele cauze de deces in tarile in curs de dezvoltare. Aceasta boala este responsabila de moartea a peste un milion de persoane, in fiecare an. In Africa se inregistreaza un deces la fiecare 30 de secunde in randul copiilor bolnavi de malarie, iar in Africa subsahariana 71% dintre morti sunt copii cu varste sub cinci ani.



Totusi, majoritatea copiilor africani pana la cinci ani care se imbolnavesc de malarie urmeaza un tratament.



Fundatia caritabila MMV, cu sediul la Geneva, a fost creata in 1999 si are obiectivul principal de a oferi statelor afectate de paludism noi tratamente cu preturi reduse, sustinand cercetarea si dezvoltarea.(A.B.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO