Companii

Ţiriac a preluat partea partenerilor din proiectul de birouri din Piaţa Victoriei

Ţiriac a preluat partea partenerilor din proiectul de...

Autor: Andreea Neferu, Cristina Roşca

16.09.2015, 00:07 7934

O firmă din cadrul Ţiriac Imobiliare, divizia de real estate a omului de afaceri Ion Ţiriac, a preluat controlul integral asupra proiectului de birouri Buzeşti Center de lângă Piaţa Victoriei din Capitală, o investiţie estimată la 30 de milioane de euro a cărei construcţie ar urma să înceapă anul viitor, într-una dintre cele mai atractive zone de birouri din Capitală. În Piaţa Victoriei chiriile ajung la 18-20 de euro/metru pătrat pe lună.

Ţiriac a devenit unic acţionar al proiectului după ce una dintre firmele din cadrul grupului său, Weybridge Holdings, a preluat şi participaţia de 40% pe care libanezul Khalil Abi Chahine şi compania Daim Imobiliara o deţineau în cadrul  Global East European Investment, dezvoltatorul Buzeşti Center. Daim Imobiliara este controlată de Dumitru Creştin şi de alţi membri ai familiei sale. Creştin este şi unul dintre proprietarii producătorului de conserve şi de mezeluri Scandia Foods din Sibiu.

Potrivit datelor ZF, Ţiriac a obţinut anul trecut autorizaţia de construire pentru clădirea Buzeşti Center, care va avea 12 etaje şi o suprafaţă construită de circa 35.000 de metri pătraţi. Construirea respectivei clădiri nu a început însă nici până acum, deşi reprezentanţii Ţiriac Imobiliare spuneau anul trecut că au început prima etapă a proiectului, adică lucrările de pregătire a terenului.

Reprezentanţii Ţiriac Imobiliare nu au răspuns până la închiderea ediţiei la solicitarea ZF privind tranzacţia de preluare integrală a proiectului Buzeşti Center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO