Companii

Nouă dintre cei zece jucători din comerţul modern se găsesc în topul celor mai mari 500 de importatori locali

În ultimii ani retailerii din comerţul modern anunţă tot mai des colaborări cu jucători români, mai multe reţele comunicând că majoritatea produselor de la raft provin de la furnizori locali.

În ultimii ani retailerii din comerţul modern anunţă tot mai des colaborări cu jucători români, mai multe reţele comunicând că majoritatea produselor de la raft provin de la furnizori locali.

Autor: Cristina Roşca

13.05.2019, 00:07 400

Poziţiile comercianţilor variază de la 6 la 354, locurile „fruntaşe“ fiind ocupate de companiile cu politică de discount. Locul în clasament este influenţat de o serie de factori precum cifra de afaceri, modelul de business (formatul de magazine) şi ponderea importurilor directe în total. Pragul de intrare în top 10 cei mai mari importatori locali este de câteva sute de milioane de euro, conform estimărilor ZF. Comerţul modern este o piaţă cu zece jucători străini, afaceri de circa 11-12 mld. euro şi 2.800 de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount, proximitate şi cash & carry.

Nouă dintre cei zece jucători din comerţul modern din România se găsesc în topul celor mai mari 500 de importatori locali. Singu­rul retailer care lipseşte din clasa­ment este lanţul de hiper­mar­keturi Cora, care este însă şi cel mai mic jucător din comerţul local, cu venituri de circa 400 mil. euro, conform celor mai recente date.

Prezenţa jucătorilor străini din comerţul alimentar în topul celor mai mari importatori locali nu este nouă, evoluţiile fiind diferite de la an la an. Mai exact, unii jucători coboară în clasament, în timp ce alţii urcă. De altfel, locul în topul importatorilor este dat de mai mulţi factori, cel mai important fiind valoarea importurilor directe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO