Companii

Nouă companii care produc electronice şi electrocasnice îşi fac loc în topul celor mai importanţi 500 de exportatori locali. Trei jucători sunt chiar în top 50

Nouă companii care produc electronice şi electrocasnice...

Autor: Cristina Roşca

24.04.2021, 12:06 983

♦ În total, peste 23.200 de firme care au operat exporturi în 2020, conform datelor provizorii de la INS, în scădere uşoară faţă de anul anterior ♦ Totuşi, cea mai mare parte a exporturilor stă în mâna unui număr mic de companii. Mai exact, cei mai mari 500 de exportatori din economia românească ţin în spate circa 75% din totalul sumei.

Toţi marii producători de electronice şi electrocasnice îşi fac loc în clasamentul celor mai importanţi 500 de expor­ta­tori lo­cali. Este vorba de no­uă firme care realizează sau asamblează frigidere, aspi­ra­toare, es­pres­soa­re sau televizoare.

Este interesant de remarcat că în acest top îşi face loc din 2020 şi com­pania Sen­nheiser Electronic Gmbh & Co.Kg care de­ţine la Braşov o fabrică. Grupul german a des­chis în noiembrie 2018 în Româ­nia o fa­brică în care asamblează căşti au­dio. Aceas­ta este una dintre cele pa­tru unităţi de pro­ducţie ale germanilor în lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO