Companii

Nou şef la hotelul de patru stele Novotel din Capitală

Nou şef la hotelul de patru stele Novotel din Capitală

Autor: Dana Ciriperu

19.01.2012, 00:00 341

Hotelul de patru stele Novotel de pe Calea Victoriei din Capitală are un nou director general în persoana lui Stéphane Barbazan, care anterior a condus hotelul de cinci stele Grand Mercure Oriental Ginza din Shenzhen, China. Barbazan îl înlocuieşte pe Philippe Drivon.

De naţionalitate franceză, Stéphane Barbazan lucrează în industria ospitalităţii de 22 de ani. Hotelul Novotel operează 258 de camere pe piaţa românească, săli de conferinţă si restaurante.

Compania de dezvoltare imobiliară Sparkassen Immobilien controlează unitatea hotelieră de patru stele. Sparkassen Immobilien a preluat hotelul Novotel de la grupul hotelier francez Accor, care a semnat ulterior un contract de închiriere pe termen lung cu compania austriacă, unitatea hotelieră fiind prima investiţie a companiei pe piaţa locală.

Potrivit ultimelor date disponibile, compania Accor Hotels România, care operează hotelul de patru stele din Capitală, a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 32,1 milioane de euro, nivel aproape similar cu cel din 2009, şi o marjă de profit de peste 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO