Companii

North Real Estate mai vine cu 32 mil. euro la Sibiu

18.10.2007, 20:59 26

Fondul britanic de investitii North Real Estate (NRE) va investi aproximativ 32 mil. euro pentru extinderea suprafetei inchiriabile a parcului de retail European Retail Park Sibiu, achizitionat anul trecut de la dezvoltatorul imobiliar BelRom.
Aceasta este a treia si ultima faza a proiectului de dezvoltare a complexului comercial din Sibiu, care va cuprinde, in urma investitiei, spatii de retail si pentru petrecerea timpului liber. Fondul de investitii britanic a negociat noi contracte de inchiriere, veniturile nete din chirii urmand sa depaseasca 9,5 milioane euro pe an, dupa extinderea suprafetei.
Lucrarile de constructie la faza a treia a proiectului vor incepe in primul trimestru al anului 2008, iar inaugurarea centrului comercial in varianta extinsa este programata pentru luna decembrie a anului viitor.
North Real Estate a cumparat, in noiembrie 2006, centrul comercial European Retail Park Sibiu dezvoltat de compania BelRom, pentru circa 84 mil. euro. Tranzactia a marcat si intrarea investitorului britanic pe piata romaneasca. La momentul achizitiei, parcul de retail avea o suprafata de 47.000 de metri patrati, fiind ulterior extins cu 4.000 de metri patrati.
In cadrul complexului functioneaza si magazine ale retelelor Real, Baumax si Media Galaxy.
"Cu o suprafata inchiriabila de peste 80.000 de metri patrati, proiectul se dovedeste a fi o optiune atractiva pentru retailerii internationali si locali, si, prin urmare, valoarea totala a investitiei noastre creste", a declarat managerul fondului, Robert Provine.
Un alt proiect al NRE in Romania este Suceava Shopping City, a carui constructie a fost initiata in luna noiembrie 2006. Fondul a achizitionat o fosta fabrica de mobila, care va fi demolata si pe terenul acesteia va fi construit un complex de 50.000 de metri patrati. Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru primavara anului 2008 si va reprezenta o investitie de 66 mil. euro.
In aprilie, fondul a anuntat ca urmeaza sa achizitioneze trei parcuri de retail din Romania, pentru care investitia necesara dezvoltarii depaseste 250 mil. euro. NRE a fost lansat in august 2006, cu un capital de 100 mil. euro, fiind administrat de compania North Asset Management, cu birouri in Londra si Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO