Companii

Nori de furtună deasupra combinatului Sidex din Galaţi: „Avem fonduri corespunzătoare nevoilor actuale. Beneficiem şi de preţuri ridicate ale oţelului“

Nori de furtună deasupra combinatului Sidex din Galaţi:...

Autor: Răzvan Botea

17.03.2021, 13:00 13570

♦ Sanjeev Gupta, miliardarul britanic care deţine fostul Sidex Galaţi, are probleme de finanţare la nivelul grupului GFG, din care face parte şi Sidex Galaţi, după ce Greensill, principalul lui finanţator, a intrat în insolvenţă ♦ Ministerul Economiei spune că sunt discuţii la minister despre situaţia lui Sanjeev Gupta şi a combinatului Liberty Galaţi, având în vedere că este vorba de o societate majoră din industria naţională ♦ Liberty Galaţi: Deşi dificultăţile Greensill au creat o situaţie care reprezintă o provocare, avem fonduri corespunzătoare nevoilor noastre actuale.

Ministerul Economiei a transmis către ZF că urmăreşte situaţia combinatului Sidex Galaţi, acum Liberty Galaţi, deţinut de miliardarul britanic cu origini indiene Sanjeev Gupta. Grupul, deţinut de Gupta GFG Alliance, din care face parte şi Liberty, are probleme de finanţare după ce Greensill, principalul finanţator, a intrat în insolvenţă.

„Am aflat de ceva vreme de situaţia lui Sanjeev Gupta. Am discutat intern despre situaţie, având în vedere că are legătură cu o societate majoră din industria naţională“, au declarat repre­zentanţii Ministerului Econo­miei la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO