Companii

Noile parteneriate vor duce afacerile Whiteland Import-Export la 90 mil. euro

14.02.2007, 16:34 62

Whiteland Import-Export, distribuitorul produselor Hochland, Meggle si Campina, si-a bugetat o cifra de afaceri de 90 mil. euro pentru acest an, in crestere cu 50% fata de anul 2006. Whiteland a inregistrat anul trecut afaceri de aproximativ 60 mil. euro, cu peste 20% mai mari fata de anul 2005.
"Au fost alese segmente de piata in stadii diferite de maturitate, segmente pe care intrarea noastra, sustinuta de planuri si proiecte de lansare, sa aduca cote de piata, cifra de afaceri si profit dupa 2-3 ani de la lansare" - a declarat George Stefanescu, director general al Whiteland Import Export.
Distribuitorul s-a reorganizat anul trecut prin crearea unei companii specializate in servicii logistice si transport de marfuri, Whiteland Logistics, care presteaza servicii si pentru Whiteland Import-Export, compania care are incheiate parteneriate cu producatori precum Hochland, Meggle, Campina si Reinert.
Whiteland a intrat anul trecut si pe segmentul bauturilor energizante, cu marcile Hi Level si Tantra, si pe cel al bauturilor din lapte cu cafea, cu produsele Cafia Espresso si Cappuccino, importate de pe piete europene. Tantra este un produs de nisa pe piata locala, fiind pozitionat pe segmentul bauturilor energizante cu usoare efecte afrodiziace. Whiteland Logistics si-a planificat o crestere cantitativa (a volumului de marfa) de peste 60% in acest an, pe baza dezvoltarii pe segmentul logisticii integrate si a noului parteneriat incheiat anul trecut cu producatorul german Reinert.
Compania mizeaza in acest an si pe incheierea de noi parteneriate cu producatori romani sau straini, acestia din urma fiind mai activi in ultima luna datorita intrarii in Uniunea Europeana, potrivit declaratiilor lui Andrei Rusu, directorul general al Whiteland Logistics. Compania are in derulare o ivestitie de 5 mil. euro in constructia unui centru logistic situat in sudul Capitalei, care va fi finalizat in luna aprilie.
Whiteland a alocat anul trecut un buget de aproximativ 700.000 euro pentru construirea unor noi linii de productie in zona Medias.
Printre companiile care activeaza pe piata distributiei se numara si Interbrands Marketing&Distribution, Top Brands Distribution, Aquila Group sau Elgeka Ferfelis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO