Companii

Noii executivi din cadrul WeWork vor primi câte 8 milioane de dolari de fiecare dacă vor părăsi compania, grupul continuând să treacă printr-o perioadă de schimbăre majoră ce nu le face niciun serviciu pe plan financiar

Noii executivi din cadrul WeWork vor primi câte 8...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2020, 10:37 346

Platforma WeWork va trebui să plătească până la 17 milioane de dolari pentru a-şi înlocui cei doi executivi în cazul în care aceştia se hotărăsc să plece, suma fiind negociată înainte de finanţarea de 1,5 miliarde de dolari venită prin intermediul fondului de investiţii SoftBank, potrivit Financial Times.

Artie Minson şi Sebastian Gunningham şi-au căpătat funcţiile după ce Adam Neumann, director executiv şi fondatorul WeWork, a părăsit compania în luna septembrie a anului trecut. Cei doi vor primi câte 8,3 milioane de dolari de fiecare dacă sunt concediaţi sau dacă pleacă din alte motive, incluzând aici diminuarea datoriilor din cadrul firmei, scăderile salariale sau relocarea.

Sumele sunt stabilite într-o serie de documente care au fost trimise acţionarilor şi mai multor angajaţi înaintea ofertei iniţiate de Softbank prin care îşi exprimă dorinţa de cumpărare a unor acţiuni din cadrul companiei în valoare de 3 miliarde de dolari.

Neumann părăsea în septembrie compania cu un pachet 1,6 miliarde de dolari şi ar putea câştiga alte câteva sute de milioane sub termenii unei înţelegeri care implică viitoarele interese economice ale acestuia în companie.

Din documentele trimise acţionarilor reiese faptul că WeWork „au putea continua să treacă printr-o perioadă de schimări semnificative în managementuul de vârf”, stârnind nelinişti în rândul investitorilor.

Compania era pe punctul de a rămâne fără cash la începutul lunii noimebrie când îşi făcea debutul la bursă, moment în care a fost salvată în urma unei runde de investiţii a SoftBank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO