Companii

O nouă nişă de business pentru Farmaciile Remedia – robotul care aduce medicamentul la farmacist. Valentin Ţăruş, acţionarul Remedia: „Vindem această soluţie pentru farmacii. Avem în plan ca anul viitor să instalăm 10 roboţi în România

Valentin Ţăruş, acţionarul Farmaceutica Remedia: Lanţurile mari se vor consolida, dar o farmacie bună, independentă, poate rezista.

Valentin Ţăruş, acţionarul Farmaceutica Remedia: Lanţurile mari se vor consolida, dar o farmacie bună, independentă, poate rezista.

Autor: Georgiana Mihalache

28.10.2021, 18:45 334

Businessul Remedia, care include o reţea de 20 de farmacii şi un distribuitor de medicamente, fiind printre principalele grupuri farmaceutice antreprenoriale, a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, mizând pe noile tehnologii. Astfel, în parteneriat cu producătorul german de roboţi pentru farmacii Rowa, a fost instalat primul robot într-o farmacie Remedia din Bucureşti, o investiţie de 70.000 euro.

Planul de dezvoltare urmăreşte însă vânzarea soluţiei digitale către alte lanţuri de farmacii, în contextul în care munca pe care farmacistul o face în prezent de a căuta medicamentele necesare pacienţilor în spatele farmaciei este realizată direct de robot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO